العقرب المصرى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

العقرب المصرى

تحميل افلام - كارتون - اغانى - برامج - كليبات - افلام dvd
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول




شاطر  | 
 

 طرق عديدة للسمك

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوع رسالة
eman
مشرفه
مشرفه
eman

انثى
الابراج : الجدي
الحصان
عدد الرسائل : 1347
تاريخ الميلاد : 01/01/1979
العمر : 45
البلد/المحافظة : الكويت
الحالة : متزوجة
العمل : اخصائية اجتماعية
عدد نقاطى : 3229
تاريخ التسجيل : 13/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالإثنين 22 يونيو 2009 - 5:53

شرائح السلمون بالبصل
طرق عديدة للسمك Salmon
* المقادير:



- 1/4 كيلو فيليه سلمون.
- 2 بصلة خضراء تقطع شرائح.
- 100جرام ذرة صغيرة.
- 100جرام نودلز.
- 2 ملعقة كبيرة زيت.
- جزرة منزوعة القشر وتغسل وتقطع شرائح.
- ثمرة فلفل أخضر منزوعة من البذور وتقطع شرائح.
- ملعقة كبيرة خل أبيض.
- 2/1 ملعقة صغيرة كركم.
- 100جرام جبنة بيضاء ناعمة.
- فص ثوم مفروم فرماً ناعماً.


* الطريقة:


- يقشر السلمون من الجلد ويقطع إلى قطع كبيرة.
- يقلم البصل الأخضر ويقطع بطول 1- 2 سم.
- تقطع الذرة أنصاف.
- تسلق النودلز في ماء مملح 10ـ12دقيقة حتى تلين. ثم تصفي وتترك جانباً.
- يسخن الزيت وتقلب فيه قطع السلمون والذرة والجزر والفلفل والبصل وتقلب المقادير 5ـ7دقيقة.
- تضاف النودلز والخل والكركم والجبن ويتبل المقدار ثم يقدم.
سمك بالزيت والليمون
طرق عديدة للسمك 031792largeme9

سمكه بلطي بصوص الليمون
******************
المقادير
-------- سمك بعدد افراد الاسره من اي نوع ويفضل ( البلطي )
زيت + ليمون + ثوم + 2 معلقه صلصه
بصل اخضر
التوابل : ملح + فلفل ابيض + كمون + بهار سمك

طريقه التحضير
--------------- ننظف السمك جيدا وننزع القشور الخارجيه
نتبل السمك بالتوابل ونضيف الليمون والزيت والصلصه ونتركه داخل الثلاجه فتره لمده 2 ساعه

طريقه التسويه
-------------- نضع السمك في فرن البوتاجاز حتي التسويه الكامله ونخرجه حين يصير لونه وردي

طريقه التقديم
--------------- نقدمه مثل الصوره او بالطريقه التي تريحنا ونقدمه مع ارز السمك او الارز الابيض
ولاننسي طبق سلطه الطحينه
سمك بالبصل الاخضر


المقادير :


سمك
بصل ابيض ( بصل حويل )
بصل اخضر
زيت زيتون
(ملح +كمون +روزماري (( اكاليل)) +بهارت )


الطريقة :

اولا احمسي البصل الابيض مع شوية زيت والملح والبهارات
ثم اسكبيه في الصينية كطبقة اولى
ثانيا نغسل البصل الاخضر ونحمسه ثم نرفعه من على النار
ثالثا نغسل السمك ونضيف زيت زيتون في الطاوه ونضع السمك
ونضيف المقادير الباقية على الوجه الاول من السمك ثم نقلبها
ونضيف على الوجه الثاني
واذا تحمر الوجهين ،نصفه في الصينية على البصل الابيض وتضيف البصل الاخضر
على الوجه وندخلها الفرن نص ساعة تم يوكل بالخبز او مع الارز

طرق عديدة للسمك 275_1183655452
طرق عديدة للسمك 275_1183655465
طرق عديدة للسمك 275_1183655477
السمك الفيليه المحمر بالتوابل

المقادير:

- بيضة مخفوقة.
- زيت عباد شمس للقلي.
- نصف كوب طحين.
- ملعقة كبيرة فلفل أحمر حار مطحون.
- ملعقتان كبيرتان ك***ة مطحونة.
- ملعقتان كبيرتان كمون مطحون.
- ملعقتان كبيرتان كاري.
- 1 كجم سمك فيليه.
- ملح وفلفل (للتذوق).
- أربع ملاعق كبيرة عصير ليمون.
طرق عديدة للسمك 080705202956samak_feleh050708p
التحضير:
- امزجي الطحين مع الكمون والك***ة والفلفل المطحون والكاري، ثم اغسلي قطع السمك جيدا وتبليها بعصير الليمون والملح والفلفل.
- أضيفي إلى مزيج الطحين حوالي ثلاثة أرباع كوب ماء والبيضة وقلبي جيدا حتى يمتزج الخليط، واتركيه جانبا عشر دقائق.
- سخني الزيت جدا، ثم اغمسي السمك فى مزيج الطحين حتى يغطى جيدا وضعيه فى الزيت حتى يصبح لونه بني مائلا إلى الذهبي.
سمك مشوي على الطريقة التركيةطرق عديدة للسمك Rose
طرق عديدة للسمك 1238452374
السمك غذاء العقل، ويعتبر من الأغذية الرئيسية التي تمد جسم الإنسان بما يحتاجه من عناصر أساسية،
فهو يعتبر من المصادر الهامة للبروتينات والفيتامينات والمعادن، وهو من الأطعمة المفيدة لتقوية الذاكرة،
هذا بالإضافة إلى أن السمك سهل المضغ والهضم مما يجعله طعاما ملائما للكبار والصغار على السواء
، واليوم نقدم لك هذه الوصفة لسمك مشوي بالفرن على الطريقة التركية نرجو أن تنال استحسانك.
المقادير:
* شرائح سمك فيليه حسب الرغبة
* بصلتان متوسطتا الحجم
* ملح وفلفل أسود وملعقة صغيرة من البابريكا وزيت زيتون
* ثوم مفروم ناعم
* طماطم مقشرة ومقطعة ناعم مع ملعقة كبيرة من معجون الطماطم
* شرائح ليمون وبقدونس مفروم وكرفس وجزر مبشور
طريقة التحضير:
1. تتبل شرائح السمك بالملح والفلفل الأسود مع عصرة ليمونة
2. يقطع البصل إلى شرائح ويقلى بالزيت ونضيف عليه الكرفس
والثوم والجزر حتى يصير البصل ذهبيا وشفافا
3. نضيف الطماطم مع قليل من الماء والملح
والفلفل الأسود والبابريكا
ونغطي الوعاء ويترك على النار مدة 20 دقيقة
4. نضع القليل من الصلصة السابقة في طبق الفرن
ونرتب شرائح السمك ونصب باقي الصلصة على السمك
وفوقها بعض شرائح الليمون وندخله الفرن
بحرارة متوسطة مدة 35 دقيقة يقدم ساخنا ومزين بالبقدونس والليمون.

[size=21]السمك بالكاري على طريقة الهندية حصرى



طرق عديدة للسمك Goan20fish20curruuu2




· 2 ملعقة كبيرة من الزيت النباتي
· ½ ملعقة كبيرة من حبوب الخردل
· 5 إلى 6 أوراق كاري
· ½ ملعقة كبيرة من الثوم المفري
· 1 بصلة صغيرة الحجم مفرية
· 1 طماطم صغيرة الحجم مقطعة
· ¼ ملعقة كبيرة من الكركم
· القليل من الشطة
· 1/ كوب من حليب جوز الهند
· 2 ملعقة كبيرة من ماء التمر الهندي
· 1 ملعقة كبيرة من الزيت
· 1 سمكة بامفريت


· يسخن الزيت النباتي في قدر على النار ويضاف إليه حبوب الخردل
· عندما تبدأ في الطقطقة تضاف أوراق الكاري والثوم المفري والبصل المفري ويشوح الخليط حتى يذبل البصل والثوم
· يضاف بعد ذلك الطماطم والكركم ويقلب الخليط جيداً
· تضاف إلى الخليط رشة من الشطة ويقلب
· وعندما تصبح الطماطم مهروسة يضاف لبن جوز الهند ثم ما التمر هندي (الناتج عن نقع بعض قطع التمر الهندي في الماء لمدة 10 دقائق)
· يوضع الخليط في خلاط الطعام ويضرب لمدة دقيقة
· في نفس القدر تسخن ملعقة أخرى من الزيت ويصب عليها الخليط مرة أخرى ويترك على نار هادئة لمدة 15 دقيقة
· يضاف إليه بعد ذلك شرائح السمك (سمك كل شريحة 2 سم) ويغلق القدر ويترك على النار من 5 إلى 7 دقائق
· يقدم مع الأرز المطهي على البخار


طاجن كاليمارى


والمكونات( بدون مقادير محددة لأن المقادير حسب الرغب)


كاليماري( أنا استعملت كيس به 5 وحدات)
بصل
فلفل اخضر(بارد او حار حسب الرغبة)
طماطم
صلصة
كسبرة خضراء
ملح
ثوم وكمون لتتبيل الكاليماري


----------------------------------
الطريقة
--------
يغسل الكاليماري جيدا من الداخل والخارج
يقطع حسب الرغبة اما مكعبات او حلقات او اى تقطيع
طرق عديدة للسمك E64f40d3


طرق عديدة للسمك 6c6bde35



يحمر البصل في الزيت يدبل فقط ثم نضع الفلفل معه
ثم الكاليماري وقليل من الملح ويقلب
ثم الطماطم والصلصلة ثم الكسبرة


طرق عديدة للسمك Fb2f5d11


طرق عديدة للسمك 03e32382


طرق عديدة للسمك 1ba088fe


لم أضع له ماء لأنه نزل ماء كتير
وطبخته على النار من فوق مثل كارمن
وأخد وقت من 15 الى 20 دقيقة


طرق عديدة للسمك 82630ec2


طرق عديدة للسمك 71324af0


****************************


وقدمت معه سمك فيليه بانيه بالبيض والدقيق


يترك اولا السمك في مصفاه لينزل كله ما به من ماء ويستحسن الضغط عليه بخفة لنزول الماء حتى ينضج بسرعة
ويقطع قطع حسب الرغبة
يتبل السمك بالثوم المفروم والملح والكمون
ثم يوضع عليه دقيق
ثم يغمس في خليط مكون من البيض والدقيق وقليل من الملح والفلفل الأسود
وممكن بيض فقط مع التوابل
ثم يقلى في الزيت


طرق عديدة للسمك 64225708


طرق عديدة للسمك Ceeb1146


طرق عديدة للسمك 02f1bc36


طرق عديدة للسمك Adfc05c7


طرق عديدة للسمك 9c8b5329


الجمبرى الحار المقرمش

طرق عديدة للسمك LzH92026

المقادير :
ربع كيلو جمبرى وسط الحجم .
5 ملاعق كبيره دقيق ذره او دقيق قمح.
1 ملعقه صغيره فلفل أسود ناعم .
6 فصوص ثوم مدقوق ناعم .
1 ملعقه كبيره فلفل أحمر خشن حار .
2 ملعقه كبيره صويا .
زيت للقلي الغزير .
ملح حسب الرغبه .
--------------------------
الطريقه :
يقشر الجمبرى ويغسل جيدا ويجفف من الماء .
يخلط دقيق مع الفلفل الأسود والملح في إناء .
يوضع الجمبرى في خليط الدقيق ويخلط جيدا .
يقلى الجمبرى في زيت غزير حار على الجانبين لدقيقه واحده ويرفع ويترك .
توضع 2 ملعقة زيت في قدرالطبخ ويوضع على النار .
عندما يسخن الزيت يضاف الثوم والفلفل الأحمر الخشن ويحرك المزيج بلطف .
يضاف الجمبرى المقلي الى المزيج وتضاف الصويا صوص .
ويحرك المزيج جيدا الى أن يتبخر الصويا صوص .
اخيرا يقدم ساخنا .

كفته السمك

طرق عديدة للسمك 2157.imgcache

المقادير



• ½ كيلو سمك (سمك شعور)
• 2 حبة بطاطس
• ملعقة صغيرة بقدونس
• ملعقة كبيرة زبده
• ملح وفلفل
• عصير ليمون
• 2 بيضة
• 1 صفار بيضة
• بقسماط
• دقيق



طريقة الطبخ



اسلقى السمك والبطاطس ثم اهرسيها الشوكه حتى تصبح ناعمة .اخلطى السمك والبطاطس واعجنيهم جيدا مع البقدونس المفروم وصفار البيضة والزبده وعصير الليمون والملح والفلفل حتى يتماسك العجين
شكلى العجين على هيئة كرات صغيرة .ثم غطيهم بالدقيق والبيض ومن فوقهم البقسماط .
سخنى الزيت وضعى فيه الكفتة حتى يصبح لونها ذهبيا .
قدميها ساخنة وزينيها بالبقدونس وحلقات الليمون.



[/size]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
heba swelem
مراقب عام
مراقب عام
heba swelem

انثى
الابراج : العقرب
الديك
عدد الرسائل : 927
تاريخ الميلاد : 08/11/1969
العمر : 55
البلد/المحافظة : 6th of october-egypt
الحالة : .
العمل : .
عدد نقاطى : 3617
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالإثنين 22 يونيو 2009 - 23:16

أه أنا بموت فى المأكولات البحريه يعنى أى حاجه تحت فى البحر بموت فيها شكرااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
eman
مشرفه
مشرفه
eman

انثى
الابراج : الجدي
الحصان
عدد الرسائل : 1347
تاريخ الميلاد : 01/01/1979
العمر : 45
البلد/المحافظة : الكويت
الحالة : متزوجة
العمل : اخصائية اجتماعية
عدد نقاطى : 3229
تاريخ التسجيل : 13/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالإثنين 22 يونيو 2009 - 23:56

عنية يا قمر احطلك ماكولات بحرية كتير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
heba swelem
مراقب عام
مراقب عام
heba swelem

انثى
الابراج : العقرب
الديك
عدد الرسائل : 927
تاريخ الميلاد : 08/11/1969
العمر : 55
البلد/المحافظة : 6th of october-egypt
الحالة : .
العمل : .
عدد نقاطى : 3617
تاريخ التسجيل : 05/02/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالثلاثاء 23 يونيو 2009 - 0:44

تسلم عيونك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
cherry
عقرب جديد
عقرب جديد
cherry

انثى
الابراج : الثور
القرد
عدد الرسائل : 12
تاريخ الميلاد : 01/05/1968
العمر : 56
البلد/المحافظة : uae
الحالة : -
العمل : *****
عدد نقاطى : 12
تاريخ التسجيل : 30/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالثلاثاء 30 يونيو 2009 - 9:15

لو سمحت السمك بالزيت و الليمو مش باين المقادير مكتوبة بالاسود
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وسيم الأشقر
المدير التنفيذى
المدير التنفيذى
وسيم الأشقر

ذكر
الابراج : الجوزاء
الحصان
عدد الرسائل : 2366
تاريخ الميلاد : 11/06/1978
العمر : 46
البلد/المحافظة : الإسكندرية
الحالة : UNHAPPY
العمل : مهندس كومبيوتر
عدد نقاطى : 3415
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالثلاثاء 13 أكتوبر 2009 - 7:43

تم تعديل ألوان الخطوط الغامقة .. وشكراً يا إيمو على الأكلات الجامده والوصفات الخطيرة .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://egyptian-scorpion.hooxs.com
eman
مشرفه
مشرفه
eman

انثى
الابراج : الجدي
الحصان
عدد الرسائل : 1347
تاريخ الميلاد : 01/01/1979
العمر : 45
البلد/المحافظة : الكويت
الحالة : متزوجة
العمل : اخصائية اجتماعية
عدد نقاطى : 3229
تاريخ التسجيل : 13/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالثلاثاء 13 أكتوبر 2009 - 15:22

مشكور يا وسيم دايما لازم اسيب اى غلطة وراية بس عارفة ان ورايا رجالة بتعدل الغلط علشان يبقا الموضوع حلو واى تعديل بتعملة بيعجبنى بصراحة شكرا على الاهتمام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
وسيم الأشقر
المدير التنفيذى
المدير التنفيذى
وسيم الأشقر

ذكر
الابراج : الجوزاء
الحصان
عدد الرسائل : 2366
تاريخ الميلاد : 11/06/1978
العمر : 46
البلد/المحافظة : الإسكندرية
الحالة : UNHAPPY
العمل : مهندس كومبيوتر
عدد نقاطى : 3415
تاريخ التسجيل : 15/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالثلاثاء 13 أكتوبر 2009 - 17:37

يا أستاذة إيمان جل من لا يسهو .. وبعدين دي مش غلطات ولا حاجة .. ولا اللي انا باعمله ده تعديل .. ده مجرد تغيير لون أو تكبير خط .. لكن عمر مالواحد عدل في صلب أو مضمون أو محتويات موضوعك .. وهو ده اللي بيكون اسمه تعديل بجد .. وده لأن مواضيعك بسم الله ماشاء الله كلها ممتازة وليست بحاجة لأي تعديل .. وأنا مش باذكر في الرد انه حصل تعديل إلا عشان الشخص اللي علق على الموضوع وطلب التعديل عليه يجيله رسالة على الإيميل ويفتح الموضوع تاني ويعرف انه اتعدل عشان يعرف يقراه .. هو ده الغرض من ذكر انه تم إجراء التعديل المطلوب ليس أكثر .
ولو جيتي للحق .. لو راجعنا عدد المواضيع بتاعتك اللي حصل فيها تعديل .. وقارناها بمجموع عدد مواضيعك .. هانلاقي إنك نادراً ما بتغلطي .. مش دائماً بتغلطي ولا حاجة .. وده تواضع شديد منك إنك تقولي كده .. إنتي أستاذة وهاتفضلي دائماً أستاذة يا إيمان .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://egyptian-scorpion.hooxs.com
اماني
مشرفه
مشرفه
اماني

انثى
الابراج : العقرب
الثعبان
عدد الرسائل : 620
تاريخ الميلاد : 01/11/1989
العمر : 35
البلد/المحافظة : مصر
الحالة : ****
العمل : ****
عدد نقاطى : 943
تاريخ التسجيل : 11/06/2009

طرق عديدة للسمك Vide
مُساهمةموضوع: رد: طرق عديدة للسمك   طرق عديدة للسمك Icon_minitimeالجمعة 23 أكتوبر 2009 - 1:39

تسلم ايدك يا ايمان بجد شكلهم حلو قوي والاكيد حيبقي طعمهم برضه حلو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طرق عديدة للسمك

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى: لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العقرب المصرى :: القسم الاجتماعى :: القسم الاجتماعى :: منتدى المطبخ وفن الطهى :: الاطباق الرئيسية -
©phpBB | انشاء منتدى | منتدى مجاني للدعم و المساعدة | التبليغ عن محتوى مخالف | ملفات تعريف الارتباط التابعة لجهات خارجية | آخر المواضيع