المقادير)دجاجة مقطعة 8 قطع او لحمة مقطعة+بصل مقطع+رز بسمتى+بقدونس مقطع صغير +نعناع ناشف (مطحون+بهارات وهى (قرفة وقرنفل وحبهان وورق غار)غير مطحونين+نصف كوب حليب+كركم +صفار زعفران يمكن الاستغناء عنة+طماطم مقطعة صغير جدا ( الطريقة)نخلط شوية زيت مع ملعقة سمن ونخلط البهارات ونقلبهم ونضع عليهم شوية حليب فوقهم ونضع عليهم الزنجبيل والثوم المفرومين ونقلبهم مع بعض ونضع فوقهم الرز البسمتى ونقلب ونضع علية شوية ملح وماء ونتركهم شوية مع بعض ونضع علية كركم وشوية صفار زعفران ان وجد وشوية نعناع ناشف ومطحون وشوية بصل مقلى فى الزيت يكون محمر ونتركة مغطى على نار هادية وبعد ربع ساعة نشوفة ونجيب طاسة ونضع فيها شوية زيت ونضع فيهاشوية من نفس البهارات السابقة ونضع عليهم قطع الدجاج ونحط على الدجاج شوية ملح ونقلبهم مع بعض حتى يحمر الدجاج وننشلهم من الطاسة فى طبق على جنب ونضع فى نفس الطاسة شوية زيت وعليهم بصل مقطع حتى يزبل البصل ونحط علية الطماطم ونضع علية ملعقة وربع صغيرة زنجبيل مفروم وثوم مفروم ونضع عليهم معجون فلفل حار يمكن الاستغناء عنة ونضع معاهم فلفل بودرة ونضع عليهم ملعقتين ماء ونضع شوية بهارات دجاج ان وجد وشوية كون وملعقة سمن وملعقة صغير ة زبدة ونقلب ونضع الفراخ عليهم تانى ونقلبهم ونضع عليهم شوية كركم ونقلب ونضع عليهم شوية ماء ونتركهم شوية على النار ونغطى عليهم نجيب حلة ونحط طبقة من الارز وطبقة من الفراخ بخلطتها وطبقة رز تانى حتى بنتهى المقدار بطبقة الرز ونضع على اخرطبقة الرز شوية بصل مقلى ومتحمر ونغطي الحلة بورق قصدير زنضع على ورق القصدير غطاء الحلة ونضع الحلة فى صينينة بها ماء ونحطهم على النار ونوطى عليها خالص ونسبها على النار حتى تستوى وتقلب فى طبق ملحوطة )معلشى الطريقة طويلة شوية بس انا جربتها وطلعت بصراحة فوق الممتازة واحلى من بتاعت المطاعم كمان الرز ميستويس يبقا نص
وهذا هو الشكل النهائي للرز البرياني سواءلانة حيستوى مع الدجاج الطريقة دى من عندى لكن الصورة انا جبتها من منتدى